15 46.537186 24.5556613 https://www.mossai.ro arrow 1 arrow 1 1 Mesajul a fost trimis. Mulţumim. Problemă. Încearcă mai târziu. NEW HOT SALE cookie-true 250

Materiale

Materiale

Dincolo de decorurile şi arhitecturile convenţionale, MOSSAI – a touch of harmony îţi prezintă idei inovatoare pentru a crea în interior adevărate opere de artă verzi, naturale, cu licheni ce vor bucura privirea oricui.De ce ai alege materiale chimice, uneori chiar toxice, într-un spaţiu în care stai zilnic şi respiri? Noi venim cu alternative ecologice, sănătoase şi practice în acelaşi timp. Mai jos îţi împărtăşim câteva din motivele pentru care am devenit pasionaţi de astfel de materiale alternative, care ne ajută să realizăm spaţii absolut senzaţionale.

Despre licheni şi muşchi decorativi

Lichenii reprezintă o combinaţie dintre o ciuperci şi o algă, fapt care le conferă o rezistenţă deosebită, permiţându-le să crească atât pe sol, pe stânci, pe lemne sau chiar pe scoarţa copacilor. Tocmai originea aceasta le dă voie să se adapteze şi în diferite spaţii, inclusiv în cele închise şi întunecate.
Speciile de licheni sunt diverse, astfel încât ne putem bucura de mai multe modele dar şi culori deosebite, de la alb, până la cenuşiu, însă modelul cel mai des utilizat este Cladonia stellaris. Gama variată permite specialiştilor din domeniul decoraţiunilor interioare şi arhitecţilor să îşi dea frâu liber imaginaţiei, lăsând natura să-şi revendice un colţişor al ei în spaţiul dorit.

Lichenii, sunt 100% naturali, iar producţia începe în păduri, cu precădere în cele din zona nordică, din apropierea Cercului Arctic. Nu se pot cultiva, iar prezenţa lor semnifică faptul că aerul este extrem de pur. Aceştia sunt recoltaţi manual, cu o grijă foarte mare deoarece sunt şi fragili. Cel mai dificil proces constă în curăţarea de impurităţi, cum ar fi ace de brad, frunze şi nu numai. Ulterior, culorile naturale sunt accentuate cu ajutorul unor pigmenţi alimentari, non-toxici.

ATENŢIE! Trebuie reţinut faptul că aceştia nu au o culoare uniformă, dar tocmai acest lucru le conferă o valoare decorativă deosebită.

Culorile se modifică doar dacă sunt plasaţi în lumina directă a soarelui sau gradul de umiditate din încăpere nu este unul corespunzător.

Alături de licheni ne bucurăm şi de originalitatea muşchilor decorativi. Selectarea acestora este un proces extrem de complex şi important, prin intermediul lui dobândindu-se produse de o înaltă calitate. Apoi se procesează, purifică şi conservă în urma unui demers special şi se lipesc cu uşurinţă pe suprafaţa dorită cu adezivul potrivit.

Panourile verzi, pereţii drapaţi, elementele de decor pot fi realizate atât doar din licheni cât şi doar din muşchi sau aceştia pot fi combinaţi cu succes pentru a deveni piesele centrale din orice încăpere, fie că vorbim despre spaţiul personal, restaurante, hoteluri, recepţii şi nu numai.

Unde îi amplasăm?

Este extrem de important ca aceştia să fie aşezaţi în încăperile climatizate corespunzător, pentru a-şi păstra atât coloritul cât şi flexibilitatea. Însă dacă umiditatea este scăzută, ei îşi diminuează volumul, devin rigizi, iar dacă umiditatea este prea mare, culorile li se accentuează şi îşi măresc puţin volumul. Nu este recomandată plasarea lor în exterior, în lumina directă, ploaie sau vânt.
Pot fi amplasaţi chiar şi în spaţiile care nu se bucura de multă lumină, întunecate, spaţii cu lumină artificială.

Avantaje

Te gândeşti ce atuuri îţi pot aduce acest gen de elemente decorative realizate din licheni şi muşchi stabilizaţi?

  • sunt 100% naturali
  • nu necesită întreţinere
  • nu îşi modifica forma
  • nu necesită sol, lumină naturală sau udare
  • rezistă până la 10-15 ani, în condiţiile de păstrare recomadate
  • nu atrag insecte
  • nu produc alergeni sau substante iritante
  • nu întreţin focul, nu emană gaze toxice
  • sunt un indicator al umidității aerului în încăperi
  • sunt produse sustenabile
  • există o paletă cromatică largă
  • se pot aplica pe aproape orice suprafaţă

Printre altele, companiile care au ales să facă astfel de investiţii in „birouri verzi” au recunoscut că:

  • angajaţii au cunoscut îmbunatăţiri semnificative în starea lor generală de spirit
  • au resimţit mai puţin stres şi oboseală
  • au fost mai creativi
  • absenteismul s-a redus
  • unele probleme respiratorii s-au îmbunătăţit, iar iritaţiile pielii s-au redus

Noi, cei de la MOSSAI – a touch of harmony credem în natură şi în frumuseţea ei pe care ne-o pune necontenit la dispoziţie ca sursă de inspiraţie.

Culori

Mă interesează

Previzualizare


VEZI PRODUSUL

Cere mai multe informaţii

Datele mele